De buitenzonwering trends van 2018

De zomer is weer op komst, dit betekent dat we ons zelf maar ook onze woning weer moeten voorbereiden op de warme dagen die komen gaan. Wanneer je dus al rolluiken, screens, markiezen of andere buitenzonwering hebt verdienen deze dus een opknapbeurt. Wanneer je deze nog niet hebt kun je ervoor kiezen om het aan te schaffen. Wanneer je dus graag je zonwering wilt voorbereiden op de zomer lees je hieronder de belangrijkste trends van 2018.

De trends van de afgelopen jaren

Voordat we overgaan op de trends van dit jaar is het toch goed om nog even goed te kijken naar de trends van afgelopen jaar. Vroeger zagen we vooral nog rolluiken die handmatig naar beneden gehaald moesten worden, tegenwoordig is elektrische zonwering niet meer weg te denken. Het is zelfs zo dat je tegenwoordig steeds meer zonwering ziet welke je vanuit een andere locatie kunt bedienen. Wanneer je dus niet thuis bent kun je ervoor kiezen om de zonwering naar boven of beneden te halen door middel van een app of afstandsbediening. Niet alleen de bediening van zonwering is de laatste jaren veranderd, ook de uitstraling van buitenzonwering is heel erg veranderd. Vroeger zag je bijvoorbeeld vaak felgekleurde markiezen terwijl je tegenwoordig alleen maar screens, uitvalschermen of buitenjaloezieën. Ook binnen is het veranderd vroeger zagen we hier vooral de standaard gordijnen tegenwoordig is het steeds chiquer en wordt er gekozen voor jaloezieën en lamellen.

De trends van 2018

Ook dit jaar zijn er weer een hoop ontwikkelingen binnen de branche van de zonnewering. Deze ontwikkelingen zijn net als bij andere branches steeds meer gericht op duurzaamheid. Zo doet de branche van de zonnewering hier ook aan mee. De focus ligt dan de komende jaren op betere isolatie van zonwering zodat er minder warmte verloren gaan. Hierbij kunnen vooral rolluiken een bijdrage leveren omdat deze heel efficiënt ingebouwd kunnen worden. Iets wat helemaal nieuw is op het gebied van zonwering is zonwering op zonne-energie. Er bestaan tegenwoordig namelijk toepassingen van zonwering waarbij zonnepanelen aangesloten worden op de accu van de zonwering. Dit zie je vooral terug bij rolluiken en screens. Een andere trend die verwacht wordt speelt beplanting als gebruik om zonlicht te weren een grote rol. Denk hierbij aan extra bomen of een pergula met een dikke beplanting. Natuurlijk vereist dit wel onderhoud maar daarnaast is het stijlvoller en milieuvriendelijker dan bijvoorbeeld een parasol.

Leave a Reply

Your email address will not be published.