Zonweringen in de zomer, wel of niet?

Zonweringen zijn dé trend van het moment. Nu is de vraag of je mee moet gaan met de rage en ook zonweringen kopen. Of dit een goed idee is, dat leest u verder in dit artikel. We bespreken namelijk de voordelen van zonweringen, de investering en uiteindelijk of het slim is om ze te kopen of niet. Lees snel dit artikel en kom alles te weten over zonweringen in de zomer!

Als u een zonwering zou willen aanschaffen voor uw huis, lees dan dit artikel. Mocht u eerder op zoek zijn naar een zonwering voor uw huisje in het buitenland, bijvoorbeeld een zonnescherm in Marbella, dan kiest u het beste voor een sun awning in Marbella voor uw tuin.

Voordelen zonweringen

Wat zijn de voordelen van zonweringen? Waarom zou je zoiets duurs eigenlijk aanschaffen? Nou, zonweringen hebben onder andere de volgende eigenschappen:

  • Zonwering draagt bij tot een aangenaam binnenklimaat, waardoor het altijd de juiste temperatuur is in huis.
  • Buitenzonwering houdt 80 tot 95% van de warmte-energie tegen, goed nieuws dus!
  • Hoewel het moeilijk is om hier een algemene uitspraak over te doen, blijkt in de praktijk dat een buitenzonwering al snel de binnentemperatuur met 5°C doet dalen. Binnen zonwering weert nog 35 tot 65%.
  • Met zonwering verminder je dus de behoefte aan airconditioning.

Daarnaast wordt een zonwering meestal in één adem genoemd met energiebeheersing.. waarom?

  • Zonwering verhoogt de isolatie van de transparante delen van een gebouw.
  • Met een intelligente sturing kan zonwering immers bijdragen tot een beter binnenklimaat. Een dergelijk besturingssysteem kan er immers voor zorgen dat de zonwering automatisch wordt gestuurd voor een optimaal gedrag. Dat betekent dat de opgerolde buitenzonwering in de winter gratis zonnewinsten binnenhaalt. ‘s Nachts kan de omlaag gelaten zonwering dan weer als extra laag isolatie de warmteverliezen beperken.
  • Eén van de belangrijkste voordelen van zonwering ten opzichte van rolluiken is het behoud van buitenzicht.
  • Je kunt zelf kiezen in welke mate het zonwerende doek nog licht doorlaat. Op die manier bepaal je ook de mate van buitenzicht wanneer de zonwering naar gesloten is.

Kortom, het is de investering zeker waard! Echter, moet u er wel rekening mee houden dat een zonwering niet zomaar geplaatst is. Daarom zorgt u er beter voor dat u in de winter al een beslissing neemt om wél of geen zonwering te nemen. Bent u meer een liefhebber van een mooie pergola, dan kunt u bijvoorbeeld op deze website kijken. Zij hebben een uitgebreid aanbod aan pergola’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published.