Wat is de beste methode om een dakkapel te plaatsen?

De meeste Nederlanders zijn wel bekend met dakkapellen, dakkapellen zijn rechthoekige bouwwerken die worden geplaatst op schuine daken en moeten zorgen voor ruimtewinst. Dakkapellen worden vaak gecombineerd met mooie ramen/kozijnen. Er zijn twee soorten dakkapellen als wordt gekeken naar de methode van plaatsen, namelijk de bekende prefab dakkapel en de traditionele dakkapel.

Wat is een prefab dakkapel?

Een prefab dakkapel verschilt met betrekking tot het uiterlijk niet van een traditionele dakkapel. Prefab dakkapellen worden helemaal geprefabriceerd in de fabriek van de dakkapel specialist. Waarna ze in 1 dag met een kraan op het dak worden geplaatst. Een prefab dakkapel kan verschillende gedaantes hebben, het kan een normale dakkapel zijn met een platdak, het kan een sleepdakkapel zijn, ofwel een dakkapel met een schuin dak met dakpannen of het kan een nokverhogende dakkapel zijn.

Wat is een traditionele dakkapel?

Er is ook een groep dakkapel specialisten die de dakkapel ter plaatse opbouwen, zij bouwen zogenaamde traditionele dakkapellen. Een andere naam voor traditionele dakkapel kan dakopbouw zijn, terwijl een dakopbouw niet persé een dakkapel hoeft te zijn. Kort verwoord, een traditionele dakkapel is een dakkapel die op het dak wordt opgebouwd, dat kan een platdak dakkapel zijn, een sleepdakkapel of nokverhogende dakkapel.

Welke methode van dakkapel plaatsen kost minder?

Het is algemeen bekend dat traditionele dakkapellen minder kosten dan prefab dakkapellen. Het prijsverschil is ongeveer 5 procent, dat komt met name door de kraan die moet worden ingehuurd bij een prefab dakkapel, want de materiaal- en personeelskosten zijn bijna hetzelfde.

Welke methode van dakkapel plaatsen is sneller?

Normaal gesproken wordt een prefab dakkapel sneller geplaatst, maar het tijdsverschil is minimaal. De werkzaamheden bij een prefab dakkapel zijn misschien 3 uur ’s middags afgerond en bij een traditionele dakkapel 4 uur ’s middags. Anders gezegd, bij beide methoden wordt de dakkapel binnen 1 dag geplaatst.

Waar moet nog meer rekening mee worden gehouden?

Er zijn houten, kunststof en polyester dakkapellen. Houten en kunststof dakkapellen zijn beiden prefab en traditioneel te plaatsen, dat geldt niet voor polyester dakkapellen. Dakkapellen van polyester kunnen alleen prefab worden geplaatst.

Leave a Reply

Your email address will not be published.