Voordeel van een nieuwbouwwoning

Het grote voordeel van een nieuwbouwwoning is dat u uw toekomstige huis helemaal naar eigen wens kunt aanpassen. De prijzen waarmee de verkoopmakelaar adverteert zijn de prijzen voor de woning in zijn meest eenvoudige vorm. De woning is dan voorzien van een eenvoudige keuken en badkamer. Vaak kunt u voor vele extra opties kiezen. U kunt hierbij denken aan een luxe keuken en fraai sanitair. Maar soms is het ook mogelijk om direct een serre of een dakkapel aan te brengen of de indeling van de woning te wijzigen.

Vanzelfsprekend brengen al deze opties extra kosten met zich mee. Dit wordt meerwerk genoemd. Het is verstandig om wijzigingen die u wilt aanbrengen direct tijdens de bouw mee te nemen. Als u deze wijzigingen later aanbrengt, bent u vaak veel meer geld kwijt. U kunt het meerwerk meefinancieren in uw hypotheek.

Vaak kunt u tijdens de bouw kiezen uit verschillende opties voor bijvoorbeeld keuken of badkamer. De aannemer werkt hiervoor samen met een of enkele leveranciers, bijvoorbeeld een stucadoor of glazenzetter. Wanneer deze leveranciers de keuken of badkamer van uw keuze niet aanbieden, bent u vrij om zelf een leverancier te kiezen. U geeft dan aan de aannemer door dat hij de keuken of de badkamer casco moet opleveren. Dat betekent dat er nog niets is ingericht of aangesloten. Dit doet uw keuken- of badkamerleverancier voor u. Vraag aan de aannemer of uw keuken- of badkamerleverancier al tijdens de bouw toegang tot de woning krijgt. Dan hoeft u niet te wachten tot de oplevering voordat uw keuken of badkamer kan worden geplaatst. Ook als u voor deze mogelijkheid kiest, kunt u het meerwerk in uw hypotheek meefinancieren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.