Type zonwering kiezen

We kunnen niet wachten tot elk jaar het voorjaar weer begint en de warme zon weer doorkomt. Genieten van de warmte die er van af komt, tenzij je in een kantoorpand of woning zit waar de zon fel naar binnen schijnt en de ruimte omgetoverd wordt tot sauna. Gelukkig zijn er voldoende oplossingen om de warmte en het felle licht tegen te gaan. Afhankelijk van je wensen zijn er verschillende opties.

Rolluiken

Rolluiken zijn een prima zonwering en worden vaak gebruikt voor het afsluiten van een huis of pand. Het voordeel van rolluiken zijn dat ze ook inbraak werend werken. Er wordt minder vaak ingebroken bij gebouwen of panden waar rolluiken voor zitten. Toch hebben rolluiken als zonwering ook een paar nadelen; je kunt niet naar buiten kijken en mocht je een winkel hebben en rolluiken (half)dicht hebben tijdens openingstijden, kan het maar zo zijn dat je klanten doorlopen omdat ze niet kunnen zien dat je een winkel hebt die geopend is.

Screens

Als je wel naar buiten wil kunnen kijken en toch de voordelen wil hebben van een zonwering dan zijn screens een goede oplossing. Vaak zijn screens gemaakt van glasvezel of polyester, met daarover een PVC-coating. Ze zitten aan de buitenkant van het raam gemonteerd en het voordeel van deze screens zijn dat ze niet alleen zon tegenhouden maar ook warmte. Screens zijn in vele soorten en maten. Je kunt screens vinden die je handmatig of elektrisch kunt bedienen.

Markiezen

Markiezen is een type zonwering wat meer sfeer met zich mee brengt dan dat rolluiken en screens dat doen. Markiezen zijn vuilafstotende doeken die in een ronde en bolle vorm uitgeklapt kunnen worden om te dienen als zonwering. Naast zonwering geven markiezen een karakteristieke uitstraling aan je woning, of je nu in een nieuwbouw of oudere woning woont. Ondanks dat markiezen ook warmte buiten je woning houdt, is het niet vergelijkbaar met de warmte die je kunt tegengaan bij rolluiken of screens.

Eenmaal een keuze gemaakt in het type zonwering, kun je ervoor kiezen om je zonwering te bestellen en zelf te monteren of om het monteren uit te besteden aan een bedrijf. Deze bedrijven kunnen eventueel ook advies geven mocht je twijfelen over welke type zonwering het beste past bij jouw situatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.