Dit is waarom rolluiken de beste vorm van zonwering zijn

Zonwering is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo kan je kiezen voor natuurlijke zonwering in de vorm van leibomen. Deze vorm van zonwering is al eeuwenoud. Vandaag de dag hebben leibomen geen zonwerende functie meer, maar worden ze vooral voor de sier voor woningen geplant. Andere vormen van zonwering, zoals screens, klassieke markiezen en rolluiken hebben deze taak overgenomen. Op het gebied van zonwering zijn er veel verschillende mogelijkheden. Toch is er één vorm van zonwering die met kop en schouders boven de andere vormen van zonwering uitsteekt: rolluiken. Wij geven je vijf redenen waarom rolluiken de beste vorm van zonwering zijn.

Verschillende bedieningsmogelijkheden

Rolluiken zijn verkrijgbaar met allerlei soorten bediening. Zo kan je kiezen voor handmatige bediening met een rolluikband en een bandopwinder, maar behoort ook volledig automatische bediening tot de mogelijkheden. De mogelijkheden op het gebied van bediening zijn eindeloos en de bediening van rolluiken kan altijd aangepast worden. De rolluik onderdelen die bij jouw nieuwe vorm van bediening horen bestel je eenvoudig online. Online vind je een breder aanbod rolluik onderdelen dan bij de rolluikenspeciaalzaak bij jou in de buurt. Bovendien kan je jouw bestelling online in alle rust plaatsen. Het brede aanbod zorgt ervoor dat er voor elke situatie en voor elk budget een passend rolluikonderdeel verkrijgbaar is.

Isolerend

Rolluiken hebben een isolerende werking. Deze werking is niet alleen merkbaar in de zomer, wanneer de rolluiken ervoor zorgen dat de warmte en de zon buitenshuis blijven, maar ook in de winter. Door in de winter de rolluiken te sluiten blijft het binnen langer warm en houd je de kou beter buiten. De aanschaf van rolluiken kan er tevens voor zorgen dat het energieverbruik naar beneden gaat, omdat de temperatuur in huis beter op peil blijft.

Inbraakpreventie

Eén belangrijk voordeel van rolluiken ten opzichte van andere vormen van zonwering is het feit dat rolluiken inbraakpreventief werken. Waar andere vormen van zonwering ’s avonds worden geopend, kunnen rolluiken de hele nacht gesloten blijven. Rolluiken worden gemaakt van sterkere materialen dan andere vormen van zonwering, waardoor ramen en eventueel deuren moeilijker te forceren zijn en de kans op inbraak aanzienlijk afneemt.

Privacy

Privacy is voor veel mensen belangrijk. Het is belangrijk om een eigen plekje te hebben waar je ongeremd jezelf kunt zijn. Heb jij een woning die dicht aan een voetpad, fietspad of autoweg staat? Door te kiezen voor rolluiken wordt de inkijk in jouw woning verminderd en geniet je van meer privacy. Rolluiken werken bovendien geluiddempend, waardoor je minder last hebt van de geluiden van de openbare weg.

Lange levensduur

Rolluiken hebben een levensduur van ten minste 15 jaar. Wanneer de rolluik onderdelen goed onderhouden worden en ze regelmatig een schoonmaakbeurt ondergaan kan deze levensduur echter met een tiental jaren verlengd worden. Andere vormen van zonwering hebben een levensduur van ca. 10 tot 15 jaar. Wil je lang kunnen genieten van jouw zonwering? Dan zijn rolluiken de beste keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published.